BLOG

Nowość: przepisy


Zdarza się, że gdzieś u znajomych albo może w pracy ktoś wspomina o doskonałym przepisie. Notujemy go na kartce, a kiedy chcemy przygotować danie, kartki nigdzie nie możemy znaleźć. Dlatego w tym roku w plannerach znajdziecie miejsce na takie konieczne do zanotowania przepisy, a może też te ulubione, które zawsze chcecie mieć pod ręką?

W naszych plannerach na pewno znajdzie się przepis na doskonałą pastę słonecznikową podpatrzoną w książce Kasi Rozmysłowicz “Kuchnia Wegetariańska”:

   - szklanka pestek słonecznika

   - 1 cebula

   - oliwa z oliwek, sól, pieprz

Pestki słonecznika prażymy na patelni, a następnie blendujemy z dodatkiem oliwy z oliwek. Następnie dodajemy drobno posiekaną i podsmażoną cebulę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Idealna śniadaniowa pasta gotowa w 10 minut.


Nie zabraknie też sprawdzonej receptury na kruche ciasto:

   - 3 szklanki mąki

   - 3/4 szklanki cukru

   - 4 jajka

   - 1 łyżka gęstej śmietany

   - 1 łyżeczka proszku do pieczenia

   - 1 kostka masła

Posiekane nożem masło łączymy z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy żółtka i śmietanę. Zagniatamy energicznie, starając się robić to możliwie krótko, aż do uformowania gładkiego ciasta.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów